Следвайте Гласове в ТелеграмГръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране
Коментари Харесай

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Гръцкото държавно управление има намерение да одобри закон за узаконяване на еднополовите бракове с право да осиновяват деца. Църквата и националистите са остро срещу този акт. 

Говорителят на държавното управление Павлос Маринакис съобщи: 

" Законът за еднополовите бракове ще бъде признат - няма връщане обратно ". 

Желанието на премиера Кириакос Мицотакис да се легализират еднополовите бракове провокира остра реакция на първо място от гръцката черква. Светият синод с публично послание жигосах еднополовите връзки, като нарушаване на християнските канони. Митрополитът на Калаврита прикани вярващите да се борят против налагането на " нов морал, противопоставен на християнската религия ". 

От националистическата партия " Гръцко решение " обявиха, че държавното управление прави всичко допустимо да понижи броя на гърците, в случай че разреши еднополови двойки да осиновяват деца. 

Противниците на концепцията за еднополовите бракове показаха и изследване на статистическата организация " Елстат ", че популацията тази година е намаляло с половин % и Гърция е в демографска рецесия.

Не се показва по кое време законопроектът ще влезе за разискване в Народното събрание, само че заради болшинство на депутатите - консерватори държавното управление е уверено, че ще се одобри. 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР